LuukKU 3
Töölö
7 km

Lähtö Sibelius-monumentilta. Lyhyt kävelymatka Mannerheimintien julkisen liikenteen pysäkeiltä.

0-3 km

Käännä selkä Sibelius-monumentille ja lähde vasemmalle hiekkatietä pitkin Kuva 1. Kun pääset leikkipuiston luokse, käänny oikealle. Kulje polkua pitkin kunnes edessä on Mechelininkatu. Käänny vasemmalle ja kulje katua pitkin seuraavaan risteykseen asti. Käänny risteyksessä olevan postin jälkeen vasemmalle (Linnankoskenkatu). Kulje tietä eteenpäin rantaan saakka. Käänny liikennevalojen jälkeen rannassa vasemmalle ja kulje eteenpäin rannassa olevaa tietä pitkin. Jatka tätä tietä kunnes näet pienen mäen jälkeen Soutustadion-kyltin ja koripallokentän. Käänny oikealle heti kyltin jälkeen. Kuva 2.

Jatka tätä tietä pitkin kiertäen Mestaritalli-ravintola. Kun saavut tienhaaraan, käänny oikealle. Jatka tietä pitkin, kunnes se haarantuu oikealle. Jatka nyt oikealle. Ohita koiratarha ja pysy koko ajan polulla, joka on lähinnä rantaa. Jatka eteenpäin venevarikon vierestä Kuva 3. Jatka matkaa kulkien rannan suuntaisesti kohti Hietarannan uimarantaa. Kun pääset uimarannalle, siirry  kulkusuunnastasi katsottuna uimarannan vasemmassa reunassa olevalle asfaltoidulle kulkuväylälle.

3-6 km

Kulje pitkin asfaltoitua kulkuväylää. Kun olet ohittanut lasten leikkipaikan ja ulkokuntoiluvälineet, käänny vasemmalle seuraavasta mahdollisesta tienhaarasta Kuva 4. Etene suoraan, kunnes voit kääntyä oikealle kulkemaan Hietaniemen hautausmaan tiilimuurin viereen. Jatka tätä tietä kunnes voit kääntyä vasemmalle Hietaniemen hautausmaan ja rannan väliselle kävelytielle. Etene tietä pitkin Hietaniemen hautausmaan ollessa koko ajan sinun vasemmalla puolella. Mäen jälkeen käänny vasemmalle. Jatka tietä kunnes seuraavasssa mahdollisessa tienhaarassa käänny vasemmalle.

Etene katua pitkin. Käänny vasemmalle Hietaniemen hautausmaan suuntaisesti. Etene yksi kortteli ja käänny oikealle Väinämöisenkadulle. Ohita leikkipuisto ja käänny vasemmalle. Käänny seuraavasta mahdollisesta oikealle ja jatka tietä pitkin kunnes olet Hesperian esplanadilla. Käänny oikealle, kierrä puoliympyrä puistossa suuntana  Mechelininkatu. Kun olet poistumassa puistoalueelta, käänny vasemmalle. Siirry keskelle tietä jalankulkijoille tehdylle tieosuudelle ja jatka suoraan.

Käänny vasemmalle(Kesäkatu) ennen Sibeliuksen puistoa. Etene kunnes edessä on seuraava isompi tie (Merikannontie) ja käänny oikealle. Jatka matkaa ja käänny oikealle Sibeliuksenpuistoon liikennemerkin luota Kuva5. Etene puistotietä pitkin kohti mäkeä. Käänny mäkeen oikealle, etene mäki ylös ja olet Sibelius-monumentilla.

Huomio!

Jotkut rannan viereiset tieosuudet eivät ole valaistuja.