YKSI HAASTE.
VIISI LUUKKUA.

28. MARRASKUUTA - 6. TAMMIKUUTA

Tervetuloa XMAS FIVE -haasteen pariin! Hienoa, että olet ottanut haasteen vastaan. Lue huolellisesti alta löytyvät ohjeet ja neuvot ennen kuin aloitat pitkän, hikisen ja upean seikkailusi. Jos sinulle jää jokin epäselväksi, löydät tämä sivun lopusta usein kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin.

ENNEN KUIN ALOITAT

 • Lue ohjeet huolellisesti ennen jokaista reittiä.
 • Voit suorittaa reitit missä järjestyksessä tahansa.
 • Reitit on suunniteltu mahdollisimman helpoiksi löytää. Jokaisesta reitistä on tehty kartta, jonka saat auki puhelimeesi ja jota voit tarvittaessa zuumata. Olemme tehneet reiteistä myös kirjalliset ohjeet ja kuvanneet hankalat kohdat. Näitä ohjeita seuraamalla pysyt reitillä.
 • GPX-tiedostot löydät jokaisen reitin ohjeista. Jos haluat seurata karttaa reaali-ajassa, suosittelemme GPX-tiedostojen käyttöä. Voit avata ne esimerkiksi ilmaisella GPX viewer -sovelluksella, joka löytyy niin Google play kaupasta kuin Apple storesta.
 • Jos satut menemään välillä kiertotietä, se ei haittaa, kunhan kokonaiskilometrimäärä on vähintään saman verran kuin alkuperäisessä reitissä.
 • Muista pukeutua sään mukaan.

LENKIN AIKANA

 • Älä unohda laittaa kelloa käyntiin, kun aloitat. Muista myös sulkea se, kun pääset maaliin.
 • Ole varovainen teiden risteyksissä, kun kohtaat auto- tai polkupyöräliikennettä. Turvallisuus ennen kaikkea!
 • Jos reitillä on portaita tai vaikeakulkuisempia kohtia, ota rauhallisesti, ettet kaadu. Osallistuminen tapahtuu omalla vastuullasi.
 • Varmista, että olet juonut tarpeeksi ja olosi on energinen ennen kuin aloitat.

LENKIN JÄLKEEN

 • Kun olet suorittanut koko haasteen, voit ladata palkintosi täältä:
  Badass Santa – jos suoritit haasteen yhdessä päivässä
  Healthy Santa – jos suoritit haasteen pidemmän ajan kuluessa
 • Kun olet suorittanut koko haasteen, ilmoita kaikkien reittien tulokset samalla kertaa tällä sivulla (linkki tulee esiin jouluaattona). HUOM! On tärkeää, että tallennat reittien tulokset itsellesi talteen joko paperille, puhelimeen tai sovellukseen, jotta voit syöttää ajat myöhemmin.
 • Tulosten ilmoitussivulta voit myös tilata piposi kotiinkuljetusta varten. Tilaaminen alkaa 24.12. ja sulkeutuu 16.1.
 • Tulosluettelo julkaistaan, kun haaste on ohi ja kaikilla on ollut mahdollisuus ilmoittaa omat aikansa.

Covid-19

 • Toivomme ja odotamme, että ne, jotka toteutavat haasteen, noudattavat yleisiä neuvoja ja suosituksia covid-19 leviämisen vähentämiseksi. Lisätietoja löydät THL:n sivuilta.

LuukKU 1
Vuosaari
9,5 km

Tämä reitti tarjoilee sekä merenrantaa että puistomaisemia, ja huikean nousun Vuosaaren huipulle.

Aloita

Lähtö Kuppi kummaa -veistoksen kohdalta Kuva 1. Lyhyt kävelymatka Vuosaaren metroasemalta.

1-3 km
Lähde suuntamaan rantaan päin Kahvikatua pitkin. Liikenneympyrästä jatka matkaa suoraan Aurinkolahden puistotietä rannan suuntaan. Käänny rantaan päästyäsi vasemmalle tielle Aurinkoranta. Jatka suoraan aina Uutelan kanavalle asti. Käänny vasemmalle Lohikallionranta. Sitten käänny oikealle sillalle Uutelantie. Sillan jälkeen käänny vasemmalle ja jatka Uutelan kanavan reunaa pitkin.

Kanavan päädystä nouse portaita kahden kerrostalon välistä ja ylitä Aurinkotuulensilta. Jatka tätä hiekkatietä jalkapallokenttien ohi ja jatka yläviistoon Kuva 2. Jatka sitten edelleen tietä pitkin aina Itäreimarintielle asti. (Ohita Porslahden palstat vasemmalta puolelta.)

3-8 km
Käänny vasemmalle Itäreimarintielle ja sitten pian oikealle Niinisaarentielle. Käänny tien yli vasemmalle ja kohti Vuosaarenhuippua Kuva 3. Jatka pääpolkua eteenpäin ja käänny oikealle Kuva 4. Käänny jyrkästi vasempaan ylämäkeen Kuva 5. Jatka kohti näkyviä puuportaita. Ihastele upeita näkymiä huipulta!

Jatka polkua eteenpäin ja alas ”vuorelta”. Alas päästyäsi jatka pääpolkua eteenpäin, kunnes saavut risteykseen ja käänny vasemmalle Kuva 6. Jatka matkaa ja kun saavut kuntolaitteille suuntaa alikulkutunnelin ali ja käänny oikealle. Sitten käänny pian vasemmalle Vuosaaren puistopolku -tielle. Jatka tietä pitkin kunnes saavut kohtaan, jossa on koirapuisto. Käänny silloin loivasti vasemmalle.

8-9,5 km
Alikulkutunnelin jälkeen käänny vasemmalle Kuva 7. Urheilutalon ohitettuasi käänny oikealle kohti Columbusta (Valkopaadentie) ja kulje sen editse. Ohita Cirrus tornitalo vasemmalta puolelta ja näet maalin eli Kuppi kuumaa veistoksen suoraan edessäsi.

Luukku 2
Keilaniemi
6,8 km

Helsingin ja Espoon välinen saarihyppely, jonka voi tehdä jalat kuivina. Reitillä on modernia rakentamista, merenrantaa ja kaunista luontoa.

Aloita

Aloitus on Keilaniemen metroaseman pääsisäänkäynnin luota Kuva 1 osoitteesa Keilaniementie 4.

0-2 km

Kun olet astunut ulos metroasemalta, ylitä tie suojatietä pitkin ja käänny oikealle Kuva 2. Käänny heti seuraavalta rakennuksen kulmalta vasemmalle (kyltti Keilalampi) Kuva 3. Jatka suoraan korkean rakennuksen vieritse venesataman ohitse Kuva 4 ja käänny rakennuksen nurkalta oikealle. Jatka rannan kävelytietä, kunnes ruskeapohjaisissa tienviitoissa näkyy opasteet kohti Lauttasaarta. Käänny vasemmalle Kuva 5.

Helikoptereiden laskeutumispaikan jälkeen käänny vasemmalle Kuva 6. Risteyksessä on sinipohjaisissa kylteissä opasteet kohti Lauttasaarta ja Helsingin keskustaa.

2-4 km

Jatka Länsiväylän vartta kohti itää ja Helsingin keskustaa. Kun saavut Lehtisaareen, jatka edelleen suoraan Kuva 7. Tie Lauttasaareen kulkee sillan ylitse. Ylitä silta Kuva 8 ja käänny vasemmalle Kuva 9 Koivusaarentielle. 

Koivusaarentie kaartuu oikealle ja nousee loivaa mäkeä ylös. Mäen päällä risteyksessä käänny vasemmalle Kuva 10 Katajaharjuntielle. Jatka Katajaharjuntietä suoraan Kuva 11 niemen kärkeen asti. Niemen kärjessä käänny oikealle pienelle hiekkatielle Kuva 12.

Hiekkatiellä kaarra aina vasemmalle Kuva 13, kunnes palaat asfalttitelle kahden ison kiven välistä. Käänny vasemmalle Kuva 14. Jatka suoraan ja ylitä valkoinen puinen kaarisilta Kuva 15. Jatka Kaskisaaressa asuinalueen halki Kuva 16, kunnes saavut Lehtisaareen johtavalle sillalle. Ylitä silta ja jatka suoraan Kuva 17.

4-6 km

Jatka Lehtisaarentietä suoraan, kunnes noin 4,2 km:n kohdalla lukee vasemmalla kyltti ”Otaniemi 2”. Käänny vasemmalle Kuva 18 ja ylitä Lehtisaarentie suojatietä pitkin. Jatka hiekkatietä, kunnes tulet merenrantaan. Käänny oikealle Kuva 19.

Kaarra ulkoilureitillä aina vasemmalle ja pysyttele meren lähellä. Lopuksi tulet pienen alikulun kohdalle. Kulje alikulusta Kuva 20, käänny alikulun jälkeen oikealle Kuva 21 ja vielä kerran oikealle ja jatka kohti Espoota Kuva 22

Otaniemeen saapuessa noin 5,7 km:n kohdalla ylitä tie Kuva 23 ja käänny heti bussipysäkin kohdalta vasemmalle takaisin tulosuuntaasi. Jatka rantaa myötäilevää Kalanokanpolkua Kuva 24

6–Loppu

Venesataman luona käänny rakennuksen nurkalta oikealle Kuva 25, nouse ylös loiva ylämäki ja käänny vasemmalle Keilaranta-nimiselle tielle Kuva 26. Keilaranta 6:n kohdalla käänny vasemmalle Kuva 27 ja jatka oikealle kaartuvaa kävelytietä, kunnes tulet portaiden juurelle Kuva 28

Nouse portaat ylös, jolloin näet jälleen Keilaniemen metroaseman Kuva 29 Käänny vasemmalle kohti metroasemaa ja ylitä Keilaniementie suojatietä pitkin.

Huomio!

Autolla saapuville on ilmaisia parkkipaikkoja mm. Laguunin luona osoitteessa Keilalahdentie 8 sekä muualla Keilalahdentien varrella. Reitti kulkee Koivusaaren metroaseman lähettyviltä, josta voi myös aloittaa. 

GPX-tiedosto poikkeaa ohjeista viimeisen 200 metrin matkalta (ohjelmassa pug). Jatka vain meren viertä pitkin suoraan kohti maalia.

USEIN KYSYTTYÄ

Mitä tarkoittaa Healthy Santa ja Badass Santa?
Mistä reitit alkavat?
Onko reitit merkitty? Mistä tiedän missä reitti kulkee?
Miten seuraan reittiä reaali-ajassa?
Ovatko XMAS FIVE -reitit valaistuja?
Hylätäänkö suoritukseni, jos poikkean reiltiltä?
Miten osallistun tiiminä?
Miten rekisteröin aikani?
Milloin saan piponi?
Miten osallistun somessa oleviin kilpailuihin, joissa voi voittaa upeita lisäpalkintoja?
Voinko suorittaa haasteen, jos minulla on lastenrattaat mukana?
To top of page